Jei nusprendėte keliauti į šią vakarų Europos šalį, jums būtinai reikia susipažinti su šalies kultūra bei sužinoti koks yra Airijos tradicinis maistas.
Maistas Airijoje
Kiekvienoje šalyje valgymo ypatumai skiriasi. Airijoje svarbiausia – maisto kokybė. Airiams ne itin svarbus išvaizdus maisto pateikimas ar kūrybiškumas virtuvėje. Populiariausios airiškų valgių sudedamosios dalys – šviežia lašiša, pieno produktai, sultinga ėriena ir soti galvijų mėsa.
Airijos nacionalinis maistas
Airijoje valgomi sotūs pusryčiai ir lengvai virškinama vakarienė. Pietūs – svarbiausias dienos valgis. Itin populiarus produktas – bulvės. Iš bulvių airiai gamina daug tradicinių valgių, vienas iš jų – keptuvėje kepami bulviniai pyragėliai. Paruoštus pyragėlius airiai aštrina česnakais ir naminiu sviestu.
Pats populiariausias tradicinis patiekalas – airiškas troškinys. Tradiciškai jis gaminamas iš avies ir ėriuko kaklų, svogūnų bei bulvių, o užkandamas juoda duona. Duonos kepimo būdas – savotiškas. Tešla maišoma su pasukomis ir geriamąja soda.
Maistas Airijoje neįsivaizduojamas be žuvies produktų – žvejų šalyje itin mėgstamos rūkytos skumbrės bei sūdytos lašišos.
Jei domina Airijos maisto kainos – skaitykite plačiau skyrelyje „Kainos Airijoje“.